Wednesday, 9 October 2013

Atasi Masalah Rambut Gugur.

Assalamualaikum wrt

Masalah rambut gugur- apa puncanya sebenarnya? Masalah ini terjadi tidak mengira samada anda seorang perempuan mahupun lelaki.Menurut kajian,ada dua kategori keguguran rambut iaitu keguguran tahap normal ataupun keguguran tidak normal.Sekiranya bilangan rambut anda yang gugur melebihi 50-100helai sehari,ini menunjukkan anda didalam kategori keguguran rambut tahap tidak normal dan sangat serius.
Untuk pengetahuan anda,terdapat pelbagai faktor yang menjadi penyebab masalah keguguran rambut ini antaranya adalah

  • pengaruh hormon
  • kekurangan vitamin
  • kerap menggunakan produ krambut yang mengandungi bahan kimia 


Bahan kimia yang digunakan secara berlebihan menjadi salah satu faktor rambut menjadi tidak sihat.

Rambut rosak dan kering akan mengakibatkan akar rambut menjadi tidak kuat dan bermaya lagi serta menjadikannya mudah putus.

Antara petua orang-orang lama yang berkesan yang boleh anda cuba adalah menggunakan pokok bunga raya yang telah diramas bersama air  kemudian dilumurkan ke seluruh kepala.Dipercayai lendir dari bunga raya ini dapat menyuburkan akar rambut.Dan satu lagi petua dengan menggunakan kulit buah tembikai.Caranya amat mudah,dengan hanya menggosokkan kulit buah tembikai tersebut ke atas seluruh kepala kemudian biarkan air dari kulit buah itu terserap kedalam rambut dalam masa 20 - 30minit sebelum rambut dicuci seperti biasa.

Pemakanan seimbang juga membantu dalam penyelesaian masalah rambut gugur ini.Rambut sempurna boelh dimiliki dengan mengamalkan sistem pemakanan yang berkhasiat speerti bijirin,sayur-sayuran,buah-buahan dan makanan yang mempunyai protein yang tinggi.

Di Shaklee,kami mengesyorkan anda boleh menggunakan set penjagaan rambut yang ternyata berkesan malah sudah ramai yang mengakui kehebatan set ini.


Mari saya kukuhkan lagi dengan berkongsi testimoni pengguna setia ProSante Set ini dengan andaBerminat untuk mendapatkan produk Shaklee?
hubungi saya pengedar sah Shaklee ber ID 906554

No.telefon : 017-3150252 (call/sms/whatsApp/WeChat)
Email : fazillah.abdghani@gmail.com
Page di FB : Vitamin-Untuk-Semua


No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB