Sunday, 21 August 2016

Pilih Vitamin yang memudaratkan?

Ramai juga yang tidak setuju dengan pengambilan makanan tambahan/vitamin dijadikan rutin harian

Faham memang ada kalangan doctor sendiri tidak menyarankan pengambilan vitamin katanya boleh lagi memudaratkan kesihatan diri sendiri.Tidak dinafikan semua memang ada yang memudaratkan merosakkan buah pinggang NAMUN bukan semua jenis vitamin yang sebegitu

Kita sebagai pengguna wajib meneliti menyelidik sebelum buat pilihan kan.Jadi pilihlah yang selamat yang tidak memudaratkan mengapa tidak selidik main beli sahaja kan.Itu yang salahnya.Kita sebagai ibubapa semua inginkan yang terbaik buat anak-anak kita kan.

Dari mula rancang hendak mengandung sudah mula mengambil supplement menjaga pemakanan elakkan makanan yang boleh memudaratkan.Alam mengandung juga dijaga rapi semuanya cukup pengambilan vitamin nya sampai berpantang sampai menyusukan sehingga masuk alam sekolah dan hingga boleh dikatakan sepanjang hidup sebenarnya

Boleh kalau tak mahu ambil supplement tapi persoalan disini mampukah hendak cukupkan bekalan nutrisi dengan hanya bergantung kepada amalan pemakanan seharian sahaja. Fikir sejenak pemakanan sekarang dengan GMO nya dengan kadar kebersihannya bahan-bahannya yang menakutkan.

Berbalik kepada pengambilan supplement sebagai rutin harian anda,Alhamdulillah terbukti kini ada satu jenama yang diperakui keberkesanan keselamatan dan kesemulajadian pada produknya

Saya jual sudah pasti saya memuji ops jgn terus memintaskata saya juga adalah pengguna yang terlebih dahulu merasai keberkesanan baru saya berasa bertanggungjawab untuk berkongsi kebaikan produk hebat ini

Terlalu obses dengan barang orang putih?jika ada produk orang kita setanding ataupun lebih baik dari orangputih yang dimaksudkan saya PASTI PILIH juga tapi sehingga kini masih tiada yang boleh membuktikan itu.

Merujuk kepada graf poster yang disertakan,graf berwarna hijau merujuk kepada mereka yang mengamalkan produk shak.lee dalam rutin harian mereka.Jelas risiko mereka lebih rendah menghadapi sesuatu penyakit berbanding mereka yang mengamalkan produk jenama lain dan yang tidak mengamalkan langsung pengambilan supplement.

Best kan?
#tsunamishaklee
#tsunamiG7

Saturday, 2 July 2016

Tips Sihat dan Berseri Menjelang Aidilftri

Ramadhan sudah menghampiri garis penamatnya bakal tiba pula Syawal bulan kemenangan.Alhamdulillah syukur atas nikmat yang Allah beri selama ini.Jangan lupa selalu ucapan syukur kita kan hambaNya.

Bersiaran kali ini nak berkongsi tips sihat dan dalam masa yang sama kekal cantik comel jelita menjelang Aidilftri yang bakal menjelma beberapa hari sahaja lagi.

Keistimewaan produk Shaklee disamping diambil utk menambahbaikan nutrisi dalam tubuh secara tak langsung kecantikan dalaman membawa kesan kepada penampilan luaran.. kira 2in1 khasiatnya dan yang lagi best produk yg selamat ditelan ini juga boleh digunakan utk tujuan kecantikan seperti masker scrub dan sebagai nya lagi tanpa perlu membuat pembelian lain.. penjimatan dapat dilakukan disini...bolehlah budget untuk pergi rawatan di spa digunakan untuk tujuan lain pula(hihihhhi) jimat kan?

Kita amek satu contohlah seperti Vivix kita maklum merupakan antioxidant yang terbaik.Pengambilannya setiap hari mampu melewatkan proses penuaan sebanyak 25tahun tampil lebih muda tetapi tahukah anda ia juga sesuai digunakan sebagai salah satu bahan untuk dijadikan sebagai masker?Ha bestkan..teruja tak nak tahu?

Disini saya nak kongsikan satu resepi masker yang sering saya lakukan hanya dari rumah.Kebiasaan saya akan berkongsi tips ini bersama pelanggan setia saya.Mereka teruja wah boleh yer?Tak sangka la...bestnye tak payah beli produk lain.itu reaksi mereka.

Masker ESP Vivix dan SCP Berseri

1/2 yogurt asli
Sudu kecik Collagen Powder
1/2 ESP
sesudu kecil Vivix

Gaul sebati dan boleh bermula bermasker sambil berbaring tutup mata boleh menggunakan hirisan timun,tomata atau tea-bag untuk memberi kesedaran mata anda.Enjoy and relaxing time!

Banyak lagi resepi yang boleh dilakukan siapa nak meh dapatkannya secara percuma apabila anda membuat pembelian daripada saya.

Jom terus sihat dan cantik secara semulajadi.Hubungi saya di talian di.no tertera diposter.

#tsunamishaklee
#tsunamivivix
#masker G7




Friday, 1 July 2016

Sayang Nak Buang?

Bayangkan dari tahun 2010 da guna kan produk Shak.lee nie..jika dikumpul bekas2 yang saya dah guna fuh mau penuh satu bilik.Dengan bekas ESP,Mealshake,PD tak lupa botol2 yang da kosong tatau nk buat ape.Nak dibuang sayang Nak disimpan tak cukup ruang.

Sape ade masalah yang sama?runsing kan jika hendak difikir mane nak buat dengan bekas-bekas kosong ini

Ok meh saya bantu anda untuk buat sesuatu yang boleh dimanfaatkan tanpa mengeluarkan modal yang besar pun.Jimat baq hang..hasben pn sayang dpt bini pandai jimat.takde la orang ckp asik habis kan duit suami hahaha walaupun sukati la kan duit suami ku bukan duit suami mu..hahaha opssss melalut sudaaaa.

Ha tgk pic ade 6 contoh yang korang nk buat guna semula atau bahasa omputeh recycle semula bekas2 yang sudah dibersihkan dengan jayanya.

1.Bekas Tanaman - sempoi kan..hydroponic uols depan umah.nk masak petik ajer

2. Bekas Makanan Kucing - tak perlu membazir beli brands lain.. brands Shak.lee lg jimat n kedap udara lg tak lemau makanan kucing uols

3.Bekas Makanan - ha nie mmg best..elok bratur cantik.susu/tepung/oat/nestum tp label sesiap nnti kang ade yang bancuh tepunggandum dalam botol susu anak.

4.Tabung - ha baguskan idea nie. 3 anak campur mak pak total 5canister diperlukan.

5.Bekas Alatulis  - sirius tensennya tgk biler bersepah2.. masuk je dlm bekas nie..kemas teratur gitu.

Last but not least

6.Bekas Kuehraya - ha ini paling WIN..mmg lain dari jiran setaman ..rare gitu.lagi kreatif lg awesome bekas kuehraya korang.nie nk raya beberapa hari jer lg ha per tunggu lagi cepat g mendeko-deko bersama EricLeong.

Okla itu je coretan santai arini nnti jumpe next post.

Yg suke bole LiKE
Yg teruja bole SHARE
Yg ter eksaited bole KOMEN
Saya hargai semua apa yang anda lakukan.

Yang nk order Shak.lee utk dptkan canister2 nie boleh hubungi saya di talian 017-3150252

#tsunamiG7
#tsunamishaklee
#recycleG7
#greenshakleeg7
#pengedarsahshaklee #recycle #gogreen #selamatkanbumi #selamatkanbumikita #selamatkanmalaysia

Tuesday, 28 June 2016

Cecair Ajaib si Multipurpose Cleaner

Typical mom tiap kali nak raya acara mengemas menjadi keutamaan dan diluarkebiasaan aktivitinya berbanding kerja-kerja mencuci yang kita buat hari-hari.

Kiranya super-spring-cleaning yang memerlukan daya tenaga yang superb dan extraordinary.

Dari dulu lagi dan diamalkan dirumah kampung rumah emakayah dan sekarang ini dah berkahwin rumah sendiri pulak.Pastikan setiap inci apa sahaja didalam rumah disentuh dibeli diusap dilap agar habuk- habuk- dapat dibersihkan dan berkilau semasa kehadiran bulan Syawal nanti.Benda ini memang menjadi kebiasaan kan tak kira untuk sesiapa pun.

Oklah semalam kami decide nak mengemas rumah memandang tinggal seminggu sahaja lagi Aidilftri bakal menjelma.Runsing sangat fikiran kalau selagi tak selesai kerja pembersihan.

Macam biasa saya ada pembantu khas yang telah beberapa tahun saya gunakan hanya dia jer untuk banyak tujuan lebih lagi bab pembersihan ini.

Basic H super cleaning concentrate yang bagi saya sangat power,berkesan, menjimatkan berbaloi dibeli harga murah tapi kesan optimum dan yang lebih membuatkan saya jatuh cinta ianya TIADA BAHAN KIMIA yang boleh memudaratkan anda yang menggunakannya.Itu sangat penting untuk kesihatan kita semua kan?

Kenapa saya kata ianya mengujakan disamping factor selamat tadi ianya juga menjimatkan.Anda hanya perlu beberapa titik sahaja untuk membasuh satu halaman hadapan rumah anda dan hasil kerjanya superb bagaikan menggunakan sebotol cecair pencuci.

Meh saya senaraikan apa lg yang bole saya GUNAKAN hanya dari
sebotol Basic H ini :-

Cuci kasut sekolah
Cuci baju sekolah
Cuci botol susu anak
Basuh porch rumah
Basuh kereta
Hilangkan bekas contengan dibaju
Basuh karat periuk
Sebagai mandian untuk kulit sensitif (tiada dilabel produk tapi ibu luluskan penggunaannya atas risiko sendiri)
Penghapus serangan serangga
Pencuci segala macam
Eh ada banyak lagi tak tersenarai

Nak tahu lebih lanjut hubungi saya je la saya story panjang lebar.

Dengan harga hanya rm46.00 sebotol anda dapat selesaikan pelbagai kerja pembersihan dengan sempurna.

#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#BasicHG7
#pengedarshakleeipoh

Monday, 27 June 2016

Isi apa dalam handbag?

Ada apa dalam handbagku?

Ha tu dia..pagi ni kite tunjuk ape yg ada dalam isiperut handbagku yang dok di hangkut tiap hari tiap masa dan ketika gitu.

Ape yg uols nampak?tu antara 3 produk wajib dibawa sekali.

- Herbalblend multipurpose cream
- Cinch TeaMix Sachet
- Peppermint Ginger Plus

Inilah benda yang akan digunakan diwaktu yang tidak diduga bilakah masanya.

Benda lain purse,henpon ,wet tissue,n namecard tu mmg wajiblah kan.

Herbalblend tu cream yang wajib ada..kt umh satu..kt henbeg satu..dlm beg anak2 satu..ish merata ada dia nie.kne gigit nyamuk?badan start dedor,perut bby meragam,ruam panas munculkan diri,melecur eh byk lg la guna dia

Yg Cinch TeaMix tu klu minum kat luar kebiasaan saya beli air mineral jadi utk tingkatkan metabolism dan hilangkan rase mengantuk saya masukkn satu sachet je dlm satu botol air mineral..zassss shake shake uols..

Yg peppermint tu plak digunakan bila ketidaksedapan perut berlaku...kerengsaan bila tak buang angin yang da byk berkumpul dlm body.telan 3biji pas mkn bole dua cara telan terus or bancuh ngn air panas suam..ala2 air herba gitu..

Dalam handbag uols ada ape..mind to share?

#tsunamiG7
#tsunamishaklee
#pengedarsahshaklee #shakleeipohperak #pengedarshakleeipoh

Friday, 24 June 2016

Benda Wajib ada dirumah saya

Kehidupan bersama anak-anak kecil membuatkan kita berhadapan dengan kejadian-kejadian yang tidak boleh dijangkakan.

Setiap masa setiap ketika sebagai ibubapa kita sentiasa kena berjaga-jaga dengan apa yang akan berlaku.

Saat cemas itu bila-bila boleh datang kan kadangkala tengah asyik bermain pun tiba-tiba kecemasan boleh tiba.

Pernah suatu kejadian yang tak mungkin saya akan lupa bila anak sulung terlibat dalam kemalangan didepan mata saya sendiri.Blur terus mula-mula sampai tak boleh bercakap sehinggalah kawan saya panggil dan bagitahu apa yang patut saya buat.

Alhamdulillah sedikit luka yang agak dalam didahinya.Hanya perlu dijahit tanpa ditahan dihospital.Balik rumah terus saya berikan susu yg ditambah Mealshake untuk mengelakkan anak demam.dia memang sudah tidak mahu makan apapun selepas kejadian.Masukkan sepeket Nutriferon untuk tingkatkan imun badannya.Syukur afrina tidak demam.

Saya sapukan luka dengan vitamin E untuk bantu cepat kan proses penyembuhan luka.

Nie antara first aid yang wajib ada dirumah saya mungkin ketika itu klinik berdekatan tidak buka saya boleh mula kan dengan rawatan awal dari rumah terlebih dahulu sebelum bawa untuk dapat kan rawatan seterusnya.

Anda ibubapa prihatin yang mementingkan kebajikan anak-anak perlu wajibkan first aid ini sentiasa ada dirumah dan simpanan anda.

Lebih lagi macam kita yang akan bercuti panjang pulang ke kampung halaman menjelang hariraya tak lama lagi pasti kan set ini ada untuk anak anda.

Bagaimana untuk dapatkannya?meh hubungi saya di talian 017-3150252 segera

#tsunamishaklee
#tsunamiG7


Thursday, 23 June 2016

Terlewat Bangun Sahur?oh tidak...

Kring...kring... kring alarm hand phone berbunyi...seperti biasa terpisat-pisat mata nak dibuka.Dalam kepala sudah terbayang menu untuk dimasak bersahur pagi ini.Kebiasaan jam alarm berbunyi pada 4pagi jadi ada masa santai untuk termenung-menung lagi.

Sekali tengok-tengok oh tidak....jam didapur sudah menunjukkan ke angka 5.15pagi.Ish tampar pipi sendiri tengok lagi sekali sah jam 5.15pagi.Hahahahah apa yang nak dimasakkan waktu kecederaan ini.Musnah harapanku.Tunda esok jawabnya menu yang dirancangkan.

Serta-merta tangan ligat mengambil shaker dan mengeluarkan tiga tong ajaib penyelamat sahur ku.ESP ,Mealshake dan Performance Drink.Tuang satu scoop setiap satu dan masukkan susu segar dalam petiais sekali ke dalam shaker. shake sebati secukup perasaan dan nikmatinya dengan penuh kelazatan.Satu hidangan ringkas mudah disediakan dan ianya sangat berkhasiat serta mampu memberi tenaga dan membuatkan saya mampu menjalani ibadah puasa disamping menyusukan anak kecil ini sehingga waktu berbuka nanti.

Elok sahaja selesai titisan terakhir sudah terdengar bacaan suci al-quran berkumandang ke udara dari pembesar suara surau kawasan perumahan.

Alhamdulillah sempat bersahur dan moga ku mampu bertahan sepanjang hari untuk berpuasa hari ini.

Mari saya ringkas kan mengenai set Mighty3Gem (Mealshake,ESP,Performance Drink)

Mealshake - hidangan yang lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian.Hanya 120kalori untuk satu hidangan.Berperisa vanilla lazat dan pastinya ia digemari oleh semua peringkat umur.

ESP - Protein soya yang dijamin menyediakan 19asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia.ia diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.Kandungan GI Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39 menjadikan ianya juga sesuai untuk mereka penghidap kencing manis.

Performance Drink - hidangan lazat berperisa oren yang segar dan ianya mampu mengurangkan rasa kehausan,mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan membekalkan tenaga fizikal kepada anda.

Menarik kan?disebabkan inilah saya mempercayai set ini mampu membantu saya sepanjang saya berpuasa hari ini walaupun saya seorang ibu menyusu.

Anda nak jugak?meh hubungi saya segera di talian 017-3150252

#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#mystory
#pengedarsahshaklee
#pengedarShakleeIpoh