Monday, 26 September 2016

Bisnes didik diriku berTABUNG

Zaman koje dlu alahai kemain payah benar nak simpan..hehehe awal bulan simpan tak sampai hujung bulan udah korek balik simpanan awal bulan aritu.Dah siap tolak itu ini bayar yang wajib dibayar still tidak mencukupi hehehe apehei ntah.boros benar den mase koje dlu

Lanie buat bisnes online buat diriku berdisiplin.tiap kali dapat bonus/gaji da siap2 masuk bank simpanan macam saya terus transfer ke tabung haji.Situ kan susah sket nak dibawak keluarnya kalau di bank atm sentiasa tersedia untuk dikorek semula hahaha

Untung runcit jualan plak saya ada tabung khas.memang tiap kalau ada untung saya selitkan beberapa persen utk tabungan saya.Saya pun disiplin buat tabungan duit kuning rm20.alhamdulillah teruja kalau jumpe duit kuning terus simpan masuk tabung.
Target saya untuk kedua tabung ini adalah duit percutian keluarga yang saya akan taja.tiap kali kira seronok rasanya cam tak caya saya boleh menyimpannya.Alhamdulillah tumpang rezki anak2.rewards nya saya share untuk kegembiraan anak-anak kembali.

Mungkin anda ada tabungan yang lebih efisien dan unik..meh share moga ia boleh dimanfaatkan oleh insan lain pula.

Tabung duit kuning rm20 dulu saya bermula setelah terinspirasi dari sharing master Lydzar Rusman saya tiru dan alhamdulillah seronok buat tabung nie..thanks master.

#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#myshakleestory
#bisnesdarirumahsambiljagaanak

Aktiviti Keluarga Saya

Nie aktiviti last week...naik swan-ride kt Taman Tasik Taiping..mangkor kaki ngayuh siap take turn hahahah penat jugak weh.berpeloh2 tp anak2 suke.ibu da cuak si harris tak mau dok diam mau jatuh dalam tasik nanti naya den.

Mcm nie la kami jika ayah around.kami akan spent quality time bersama-sama.Semua sedia maklum dengan kerjaya ayah yang tidak selalu ada demi mencari rezki utk keluarga.Jadi once ayah ada apa lagi balas balik hutang masa la kan hihihi

Hahaha ada gak suara sumbangsih berkata hamboi berjalan sokmo ye hahahah gelak jela time ayah takde kami dok dendiam takde lak yang bertanya hihihi its ok itulah kehidupan bukan semua memahami apa yang kita alami hanya yang mengalami akan mengerti.

Seronok tgk anak-anak bergumbire sesekali berjalan luar.Bawak lak g zoo mlm tu riuh rendah mulut bercerita itu ini tanya apa tu apa ini...

Aktiviti ini memang kami terapkan dari awal kahwin dulu sehingga kini.kadang tu tak perlu jauh pn dekat2 sini je pun dah memadai untuk kami luangkan masa bersama.

Tengok wayang,tunggang kuda,tgk games bola/ hoki kat stadium,petang pergi taman walaupun sekadar main air sabun dan berlari tanpa tujuan.Seronok anak-anak..alhamdulillah kadangtu tak perlukan modal yang besar pn boleh kite buat aktiviti bersama keluarga tau.

Yang penting anak-anak hepi
Ibu ayah pun senang hati

#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#myshakleestory

Monday, 19 September 2016

Apa itu DETOKS?

Mengapa perlu detoks?sebenarnya kita nampak luaran sihat sahaja tetapi mengapa tetap kena buat detoks?Sebenarnya walaupun kita kelihatan sihat namun didalam tubuh kita ada penghuni tersembunyi yang tanpa kita sedar iaitu TOKSIN.

Toksin yang datang bukan kerana apa yang kita makan semata tapi boleh juga datang dari apa yang kita pakai,kita hidu,kita sentuh ke kulit dan juga apa yang kita guna seharian hari kita.Keranaa itu kita perlu detoks ini kerana ianya wajib untuk tubuh kita menjadi lebih sihat.

5 sebab kita perlu berdetoks?

- singkirkan logam berat terutama plumbum dan merkuri dari tubuh

- sucikan organ dalaman(otak,hati,ginjal)

- perkuatkan bakteria baik dalam usus

- recaj sistem immune tubuh

- buang parasit

Ada beberapa jenis detoks yang boleh anda pilih

1 - detoks logam
2 - detoks parasit
3 - detoks usus
4 - detoks hati
5 - detoks seluruh  badan

Setakat ini saya da cuba detoks parasit.Best result menarik dan kesan selepas berdetoks buat saya teruja nak buat lagi dan lagi

Diantara kesan hasil berdetoks (sila refer poster yang disertakan)

Info lebih lanjut hubungi saya segera,jom kita berdetoks bersama.

0173150252

#tsunamishaklee #tsunamiG7

Sunday, 18 September 2016

Obses Shaklee

Sehari tak citer pasal shak lee rase tak lengkap hidup ku ewah hihihi :-) :-) :-)

Kalau ditanya eh fazi,aku heranla apehal ko nampak begitu obses sangat ngn shak lee nie?

Lor kenapain menjadi persoalan dan tanda tanya yang bisa mengganggu akal dan fikiran kalian..meh ku terangkan apehal ku begitu teruja bebenor ngn produk US shak lee nie

Actually bukan sebab brand semata or menjadi ikutan orang ramai jer tapi kerana keberkesanannya terhadap diri sendiri setelah mencubanya

Bila da berkesan ko tak rasa teruja nak teruskan?ofkos la kan dan diriki tambah lagi rasa nak berkongsi lak kebaikan produk ini pada orang ramai lebih lagi pada adik bradek sedaramara terdekat kawan-kawan terapat.

Pastu lagi diselidik lagi diselongkar makin bertambah keyakinan dari sehari ke sehari.Produk selamat produk berkesan terjamin semulajadi.Ada landmark study yang diperakui dan tidak boleh disangkal

Pastu guano saya tak obses?nak pakai pun takde perasaan takut ataua was-was kerna semuanya telah diuji secara klinikal diperakui dan dipersetujui oleh pihak ketiga bukan nya pihak Shak lee syok sendiri keluar result bgtau semua orang produknya terbaik.

Bila keyakinan sudah melebihi 200% makanya mengapa tidak kuteruskan misi untuk terus hidup sihat dan misi melihat orang lain juga sihat bersama-sama kan.

#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#bisnesdarirumah
#myshakleestory

Saturday, 17 September 2016

Cara mudah dapat kulit cantik

Sape suka sangat bersolek?

Angkat tangan....tapi terpaksa buat solekan tebai sebab nak cover kulitmuka yg tak brape nak flawless?

Meh saya nak bgtau cara nak dptkan kulit flawless cara mudah murah dan yang penting ianya selamat dan dijamin berkesan.

Telan vitamin C SR shak.lee tigabiji setiap hari without miss...dan water intake 2-3liter tanpa culas.

Sebulan after tu kua umah pakai bedakbaby jer pn orang da ingat komer pki bedak mahei tau..mark my word!even kua pepg morning dengan tak mandi pn ensuami dok tanye bile syg mandi..ahakssss

Psst psst da rmi kasteme sy bg feedback best tau pas amalkan rahsia nie.

Utk enciksuami yg rimas tgk isteri bermekap tebai berjerawat bagai meh hadiahkan duabotol vitamin c SR nie..den tambah diskaun 5%  kasi sama uols.

Retail price rm92.50/sebotol ada 180bj.

Meh WA me for order

0 1 7 3 1 5 0 2 5 2

Thursday, 15 September 2016

Pilih Vitamin yang memudaratkan?

Ramai juga yang tidak setuju dengan pengambilan makanan tambahan/vitamin dijadikan rutin harian

Faham memang ada kalangan doctor sendiri tidak menyarankan pengambilan vitamin katanya boleh lagi memudaratkan kesihatan diri sendiri.Tidak dinafikan semua memang ada yang memudaratkan merosakkan buah pinggang NAMUN bukan semua jenis vitamin yang sebegitu

Kita sebagai pengguna wajib meneliti menyelidik sebelum buat pilihan kan.Jadi pilihlah yang selamat yang tidak memudaratkan mengapa tidak selidik main beli sahaja kan.Itu yang salahnya.Kita sebagai ibubapa semua inginkan yang terbaik buat anak-anak kita kan.

Dari mula rancang hendak mengandung sudah mula mengambil supplement menjaga pemakanan elakkan makanan yang boleh memudaratkan.Alam mengandung juga dijaga rapi semuanya cukup pengambilan vitamin nya sampai berpantang sampai menyusukan sehingga masuk alam sekolah dan hingga boleh dikatakan sepanjang hidup sebenarnya

Boleh kalau tak mahu ambil supplement tapi persoalan disini mampukah hendak cukupkan bekalan nutrisi dengan hanya bergantung kepada amalan pemakanan seharian sahaja. Fikir sejenak pemakanan sekarang dengan GMO nya dengan kadar kebersihannya bahan-bahannya yang menakutkan.

Berbalik kepada pengambilan supplement sebagai rutin harian anda,Alhamdulillah terbukti kini ada satu jenama yang diperakui keberkesanan keselamatan dan kesemulajadian pada produknya

Saya jual sudah pasti saya memuji ops jgn terus memintaskata saya juga adalah pengguna yang terlebih dahulu merasai keberkesanan baru saya berasa bertanggungjawab untuk berkongsi kebaikan produk hebat ini

Terlalu obses dengan barang orang putih?jika ada produk orang kita setanding ataupun lebih baik dari orangputih yang dimaksudkan saya PASTI PILIH juga tapi sehingga kini masih tiada yang boleh membuktikan itu.

Merujuk kepada graf poster yang disertakan,graf berwarna hijau merujuk kepada mereka yang mengamalkan produk shak.lee dalam rutin harian mereka.Jelas risiko mereka lebih rendah menghadapi sesuatu penyakit berbanding mereka yang mengamalkan produk jenama lain dan yang tidak mengamalkan langsung pengambilan supplement.

Best kan?
#tsunamishaklee
#tsunamiG7

Wednesday, 14 September 2016

SHAKLEE ATHLETE

From #ShakleeAthlete and rowing gold medalist,  Amanda Elmore:

"In training for Rio, I learned how important it is to be consistent. We have to show up ready to perform every day, no matter how hard yesterday's workout was.

Some mornings I felt so beat that there was no way I'd make it through the second row, but I always did. Recovery is the biggest part of that, and I'm always looking for quick, healthy, and clean ways to recover.

I'm proud to be part of the Shaklee family that values clean and pure products that I can trust while training and competing."