Wednesday, 15 January 2014

Alfalfa Complex Raja Segala Tumbuhan

Assalamualaikum wrt

Perkongsian info produk Shaklee hari ini adalah ALFALFA Complex Shaklee.Mari saya kongsikan info menarik yang mungkin tidak pernah anda tahu sebelum ini.

Alfalfa Complex adalah Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid,herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.Ianyaj uga dikenali sebagai raja segala tumbuhan.Medicago Sativa memiliki gred palign tertinggi dikalangan tumbuhan alfalfa.Tumbuhan ini mengambil masa dua tahun untuk membesar dan akarnya mencapai sehingga 20kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.Daun alfalfa dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.Daun yang telah matang kaya dengan klorofil.Daun-daun ini akan dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya.Hanya daun diambil manakala bahagian lain yang tidak penting akan dilupuskan.

Kemudian daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.Setiap tablet alfalfa mengandungi 300mg alfalfa.


Manfaat Utama

Tumbuhan ini sangat kaya dengan pelbagai nutrisi.Ianya digunakan oleh manusia sejak lebih daripada 2500tahun dan telah dikenal pasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran.Ia kaya dengan protin.asid amino,klorofil,serat,15 zat galian,10 vitamin,8 enzim dan fitokimia.10biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

  • mencuci hati,darah dan usus - ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid,menghilangkan toksin dalam badan,membersihkan hati,kolon,darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitf,kurap,bau badan dan ulat air dengan berkesan.
  • baik untuk perubahan patologi didalam usus dan perut- memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity,ulser gastrik,hepatitis dan sembelit.
  • menyikngkirkan lemak dan kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak dan mengurangkan kolestrol.mencegah penyakit jantung,strok dan darah tinggi.hanya alfalf mengandungi saponin iaitu seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • melawan tumor - mengambil 3-50tablet untuk tujuan mengalkalikan badan .dengan itu dapat memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • melegakan keletihan
  • mencegah / merawat artritis 
Cadangan pengambilan

untuk kesihatan berpanjangan - 2biji - 10biji sehari 

Larutkan 10biji Alfalfa di dalam air bersama 3biji Peppermint Ginger dan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak.Sesuai diminum pada bila-bila masa.

untuk tujuan pencucian ususdan detoksifikasi,mencuci darah dan melawan kanser - disarankan 10biji untuk 3-4kali sehari bersama air kosong yang banyak.

Alfalfa tidak boleh diambil oleh pengidap penyakit SLE/lupus.Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee?


hubungi saya pengedar sah Shaklee ber ID 906554

No.telefon : 017-3150252 (call/sms/whatsApp/WeChat)
Email : fazillah.abdghani@gmail.com / cutemanjoi@gmail.com


No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB