Sunday, 11 December 2016

Graduan menganggur masalah yang semakin kronik

Graduan menganggur?satu permasalahan yang besar menghantui anak-anak zaman sekarang.

Usaha belajar bersungguh-sungguh pada zaman pembelajaran tiada kira peringkat rendah hingga tertinggi dengan meletakkan pengharapan yang begitu tinggi oleh diri sendiri dan jua keluarga agar dapat peroleh kerjaya yang setanding atau setaraf dengan usaha yang telah dijayakan.Namun itu bukan suatu jaminan yang kukuh kini.Belum pasti lagi setelah menghabiskan sessi pembelajaran itu kerjaya yang diharapkan menanti sahaja buat anda.

Melihat statistik yang dibuat ada hampir 400,000 graduan kini masih menganggur dan ini bukan satu angka yang sedikit.Ia amat membimbangkan.Sudahlah senarai hutang PTPTN menanti untuk dilunaskn belum lagi harapan ibu ayah yang begitu tinggi harus didokong oleh bahu kita namun ura-ura jalan untuk mendapatkan ruang bina kerjaya masih belum kelihatan.

Sampai bila harus menanti dan terus menanti sahaja tanpa buat sesuatu yang boleh menjamin kewangan kita masa hadapan?Kehidupan perlu diteruskan kan?namun ruang untuk anda selit belum ada lagi malah tiada nampak lagi.

Jika begitu takkan hanya tunggu lihat dan berserah sahaja menanti hingga jawatan yang dipohon datang bergolek-golek dihadapan kita.

Zaman kini terpaksa bertindak pantas jika lambat diri sendiri kerugian.Rancang kehidupan anda adik-adik seawal mungkin dan rasanya sebelum habis pengajian juga boleh buat dan bina kerjaya idaman dengan income yang diidamkan.

Terbukti sudah ramai graduan membuat perniagaan sambilan secara online semasa pengajian mereka dan mereka berjaya dalam keduanya tanpa terganggu salah satu daripadanya.

Tamat pengajian sementara menunggu rezeki untuk menjawat jawatan tertentu diterima mereka meneruskan perniagaan online yang dijalankan. Seronok kan?tanpa perlu menanti dengan hanya berpeluktubuh kini ruang masa terisi dan pulangan besar diterima setiap bulan malah setiap hari dengan keuntungan runcit ke atas jualan yang dijalankan.

Disaat yang lain masih menunggu dan resah menanti anda terus mengukirkan senyuman dan gembira dengan apa yang anda lakukan kini.

Perniagaan online ini tidak memerlukan anda memulakan sesuatu dengan yang besar.Modal besar stok besar tapi ternyata ia juga mampu memberi pulangan yang besar.

Usah tunggu lagi jadikan tabiat menyusuri  dunia internet dengan sesuatu yang berfaedah dan memberi pulangan yang besar kepada diri sendiri keluarga dan masyarakat sekeliling.

Buat adik-adik yang mahu bermula dan tidak tahu bagaimana saya boleh tunjukkan cara bimbing bersama menuju jaya.Hubungi saya segera untuk kita bina sebuah kejayaan bersama.in sha Allah.

Jom kita bina kerjaya bersama Shaklee meh kita borak-borak bisnes ditalian 017-3150252

No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB