Wednesday, 5 October 2016

Bekalan Nutrisi Setiap Anak Sihat Genius

Alhamdulillah syukur saya sejak berkecimpung dalam dunia nutrisi ini saya.tak pernah lupakan bekalan nutrisi buat anak-anak saya.

Biar bekalan vitamin ibu kehabisan tapi jangan yang anak-anak punya.Wajib stok sentiasa ada dan wajib dimana kemana sahaja kami berada.

Meh nak story one by one gitu..

Firstly si Mealshake nie start amek sebab afrina sembelit dan picky eater sesgt.Susah hati ibu bila kakak mcm nie.dan mslh ini tiada pada amni.jadi ibu khaskan.mealshake ini hanya untuk kakak.Alhamdulillh serasi tiada lagi adegan menangis time nak memerut dan selera afrina kini banyal berubah.

Vitalea gula2 anggur pilihan ibu buat anak-anak untuk bekalan multivitamin setiap hari.yang dorang suka sebab ada perisa anggur.Gula-gula yang approved by ibu.

Vitamin C chewable nie pun bekalan wajib yang anak-anak suka.dan tak cukup sebiji sorang confirm nak extra tiap kali ibu kasi..ibu pn layan vit c chewable 100mg nie..sedp perisa oren.vit c kan penting sbb body takleh produce sendiri vit c ini.

Last but not least si Omegaguard minyak ikan pilihan wajib ibu.ini Nikon takat utk brain tapi untuk keseluruhan bagus bila kene serangan batuk selsema.Sedih kan tiap kali anak kne nebulizer jer.So ibu pilih alternative ini dan ianya serasi untuk anak-anak ibu.
Sedari awal kehamilan ibu da consume omega nie sehingga la hari ini.harris pn da suka ubt picit nie.duly sebelum anak pandai mengunyah saya gunting dan picitkn kedalam mulut mereka tp skang nie dorang selamber jer gigit terus.pentingkan EPA dan DHA dalam Omega-3 untuk perkembangan otak yang cerdas.

Anda bekalkn bekalan nutrisi yang mane untuk anak2?

No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB