Thursday, 21 August 2014

Kebaikan dan Khasiat ESP Shaklee yang anda WAJIB tahu.


Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee adalah serbuk protein yang mempunyai banyak kelebihan yang terkandung didalamnya.Ianya amat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel dan hormon dalam badan manusia.Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik dan disamping itu ia juga memberi tenaga segera bagi yang memerlukan.ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.Ia turut diperkayakan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.Sangat sesuai untuk semua peringkat umur-tua dan muda.Manakala kandungan Indeks Glimesik(G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga untuk penghidap kencing manis.Fakta ringkas ESP:
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 

#ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

#ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi 

#ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

#ESP tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

#Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

#Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


Siapa Yang Perlukan ESP?


#Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonus for weight management)

#Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

#Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil

#Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

#Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut)

ESP juga sesuai untuk seisi keluarga anda seperti:
1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat

Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2kali ganda daging,4kali ganda telur,12kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid uric dan sangat mudah untuk diserap oleh tubuh manusia.Best kan?

Rekomendasi : 2-3kali sehari,2 sudu besar (perut kosong) dan boleh dicampurkan bersama Mealshake dan Performance Drink.
Anda berminat untuk merasai sendiri keberkesanan dan kebaikan ESP Shaklee ini?
hubungi saya pengedar sah Shaklee ber ID 906554

No.telefon : 017-3150252 (call/sms/whatsApp/WeChat)
Email : fazillah.abdghani@gmail.com / cutemanjoi@gmail.com


No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB