Friday, 29 August 2014

GLA Complex ShakleeGLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak Borage yang mengandungi asid gamma linolenik(GLA),asid linolenik (LA),minyak bunga matahari dan vitamin E.

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil(EPO) manakala GLA Shaklee diekstrak daripada minyak Borage yang mengandungi lebih dari 2kali ganda GLA dalam EPO.Minyak Borage ini juga adalah 3kali ganda lebih dari segi bioavailabiliti dan 3kali lebih berkesan dari EPO.Shaklee mengekstrak GLA dari Borage yang ditanam secara organik diakwasan Saskatchewan.

 pokok herba Borage

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.Kesegaran dan keberkesannya terpelihara oleh ShakleeGuard-antioksidan semulajadi yang dipatenkan.Bioavaiabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama :-
 • Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat.Ianya merawat ulser,mengeluarkan virus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
 • Mengawalselia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan,mood swing,rentensi air dan sakit payudara.
 • Melambatkan menopaus - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes,insonmia,ketidakhadaman,depresi.Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan,mengetatkan uterus,me,beri tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 • memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 • menentang kanser - GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh,menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 • menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula darah,berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
 • pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - merendahkan kolestrol LDL,menghalang penambahan berat badan dengna berkesan,memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara peringkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik,menghalang penambahan berat badan.Ambil ketika perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.
 • memperbaiki inflamasi kulit - ianya mengurangkan inflamasi kulit,ekzema,alergik,kegatalan,kulit kering,memperbaiki bintik penuaan,tinea,kurap.Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma,artritis.
 • menghalang tekanan darah tinggi - menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,pengembangan salur darah,memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung seperti arteriklerosis dan myocardial infraction.
 • memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 • Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD) - dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautismayakni yang sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
GLA Bukan Sahaja Untuk WANITA

 • Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita.Sebenarnya,supplemen GLA asid linolenik ini sama penting seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia.Ianya hanya diperolehi daripada makanan.Sangat penting untuk kanak-kanak,remaja,dewasa dan juga selepas menopaus dan andrapause(menapouse lelaki)
 hubungi saya pengedar sah Shaklee ber ID 906554


No.telefon : 017-3150252 (call/sms/whatsApp/WeChat)
Email : fazillah.abdghani@gmail.com / cutemanjoi@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB