Friday, 29 August 2014

Ibu Sihat Segar Berpantang bersama Shaklee

Kehamilan dan kelahiran merupakan saat indah yang senantiasa dinantikan.Namun mengharungi tempoh berpantang selama 44hari adalah detik-detik yang memerlukan kesabran,kerajinan dan pengorbanan.


Tempoh berpantang selepas bersalin samada secara normal ataupun secara pembedahan ialah jangkamasa untuk memulihkan semula tubuh badan untuk kembali segar dan cergas.Kebiasaan tempoh berpantang ialah selama 44hari dan ada juga yang melanjutkan sehingga ke 100hari.Bagi sesetengah orang ,100hari itu bermaksud dengan tempoh berpantang untuk tidak bersama suami demi kebaikan masa panjang.

Set berpantang adalah salah satu perkara wajib yang disediakan oleh ibu menjelang kehadiran orang baru dalam kehidupan mereka.Terlalu banyak pilihan set-set berpantang yang boleh dijadikan pilihan ibu-ibu yang terjual diluar sana.Namun seharusnya,anda perlu set yang mudah diamal,harga mampu milik dan berpatutan serta set yang selamat untuk bayi yang menyusu.

Secara ringkasnya,fungsi utama set berpantang adalah :-
 1. memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
 2. memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin
 3. mengembalikan semula kecantikan serta bentuk badan ibu seperti sebelum bersalin
 4. supaya kesihatan ibu terjamin dan ianya membantu untuk mengelakkan stress dan angin meroyan.
Di Shaklee,kami menyediakan Set Berpantang yang mudah,ringkas serta mesra penyusuan bayi yang boleh dijadikan pilihan ibu-ibu diluarsana.

Set Berpantang ini terdiri daripada 4produk asas vitamin dan mineralVITA-LEA 
 • Membekalkan 23 jenis vitamin
 • meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan mencegah jangkitan
 • menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan
 • penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
B-COMPLEX
 • mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
VITAMIN C
 • menolong mengurangkan simptom alahan
 • anti oksidan semulajadi
 • menjaga kesihatan gigi,tulang,gusi,otot dan salur darah.
ZINC COMPLEX
 • mengurangkan keguguran rambut
 • meningkatkan sistem imun,menolong penyembuhandan masalah jeragat
Pengambilan set ini dapat membantu ibu tenang dalam menghadapi hari-hari berpantang dan meneruskan misi penyusuan kepada bayi mereka kerana set ini menyediakan vitaimn dan mineral asas,mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman dengna berkesan (terutama mereka yang menjalani kelahiran secara pembedahan)dan pastinya ia tidak memudaratkan bayi yang hendak disusukan.

Untuk para suami,inilah masanya untuk anda menunjukkan tanda penghargaan buat isteri kesayangan anda yang telah bersusah payah dan bertarung nayawa dari saat mengandungkan selama 9bulan sehingga saat melahirkan.Hadiahkanlah satu set berpantang ini kepadanya agar dirinya merasai begitu disayangi oleh anda.


hubungi saya pengedar sah Shaklee ber ID 906554 untuk dapatkannya segeraNo.telefon : 017-3150252 (call/sms/whatsApp/WeChat)
Email : fazillah.abdghani@gmail.com / cutemanjoi@gmail.com


 

No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB