Wednesday, 19 April 2017

ANGGUR MUSCADINE BUKAN ANGGUR BIASA DI PASAR

ANGGUR MUSCADINE BAHAN PREMIUM DIDALAM #vivixshaklee

Jom kenal apa kehebatan makanan sunnah ciptaanNya yang tinggi nilainya.Dengar kata harganya mencecah RM100/sebiji.

Anggur Muscadines kaya dengan "polyphenols" terutamanya flavonoids. Flavanoids mengandungi "proanthocyanidins" dan "anthocyanin" dan "phytoalexins" yang berfungsi sebagai antioksida yang kuat, antikanser, mencegah penyakit jantung dan meningkatkan imun system seperti pesakit AIDS

**(kajian oleh Yao LH et al, 2004)

Anggur Muscadine mengandungi 40x lebih tinggi antioksida dan mempunyai kandungan quercetin (komponen flavonoid) yang terlampau tinggi berbanding anggur merah lain. University of Maryland Medical Centre mendapati Quercetin melindungi manusia daripada Penyakit Jantung, mematikan sel kanser, mengurangkan Allergik, mengurangkan risiko aterosklerosis yang menyebabkan strok, menurunkan paras kolesterol LDL, menurunkan tekanan darah tinggi (sistolik), merawat interstitial cystitis dan megurangkan simptom keradangan.

Satu lagi aspek menarik tentang muscadines, ia adalah SATU-SATUNYA anggur yang mengandungi asid elagik, yang telah menjadi tumpuan pelbagai kajian berkenaan anti-kanser dan tumor. Asid elagik didapati mampu mencegah kanser dan membantut pertumbuhan kanser & mengelakkan sel kanser merebak.

Pada 1 September, 2007, Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) dan Institut Kanser Kebangsaan (NCI) menerbitkan hasil kajian mereka berkenaan kulit anggur muscadine dalam Jurnal Penyelidikan Kanser.

Wow sangatkan? Harga #vivix jauh lebih murah dari harga Anggur muscadine ini rupenya.


Hubungi saya Fazillah Abdul Ghani 
Pengedar Sah Shaklee
017-3150252No comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB