Tuesday, 8 April 2014

CarotoMax Shaklee Untuk MATA anda

Assalamualaikum wrt.hari ini saya ingin berkongsi info tentang salah satu produk Shaklee yang menjadi rebutan masakini bagi mereka yang mementingkan kesihtan mata masing-masing.Mari kita sama-sama meneliti info dibawah.CAROTOMAX® merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX® menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

•    Memelihara kesihatan yang baik. *
•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan 
      pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput 
      lendir. *


Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik 1
Alpha carotene
Untuk penglihatan malam,mata sihat,menghalang degenerasi penglihatan.
2
Beta carotene
Memperbaiki kulit dan mempercepatkan penyembuhan luka.Mempertingkatkan system imun,mengurangkan risiko kanser usus,payudara dan prostat.
3
Lycopene
Bersifat anti oksidan,menghalang penuaan organ,
Untuk serviks yang sihat,kitaran jantung dan system imun
Mengurangkan penyakit kelenjar prostat
4
Astaxanthin
Pigmen dalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon walaubagaimanpun Shaklee telah menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut sumber yang poten dan tulen.
Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.
5
Lutein
Menyekat katarak,AMD (age related macular disease),glaucoma
6
Zeaxanthin
Melindungi mata,menuras cahaya gelombang biru pendek yang berbahaya.
Mengurangkan risiko kanser payudara,ovary,endometrial dan serviks.

Manfaat Utama

  • Lebih Selamat dari Vitamin A - Penemuan awal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A.Didapati juga pengmabilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti.Walaubagaimanapun saintis menemui beta karotena pada tahun 1932,satu prekursor vitamin A dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.
  • Mempertingkatkan penglihatan - Ia menghasilakn 'ungu visual' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap.ia mempertingkatkan masalah kesihatan seperti nyctalopia(rabun malam),rabun dekat,presbyopic,astigmatism,xerophthalmia(mata kering),kelesuan mata,glaucoma,katarak,floaters,eye bags dan gegelung hitam dimata.
  • Meredakan penyakit kulit - pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis,senile plaque,kulit kering,kulit gugur,jerawat.Penggunaan luar boleh membantu pustule,scabies,akne dan ulser kulit.
  • Melindungi Epithetial - ia memelihara lapisan luar kornea,rongga oral,usus,perut paru-paru ,bronkus,pundi kencing,ovari semasa disintegrasi tisu,merawat ulser saluran usus.
  • Melawan kanser dan oksidasi - pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun,melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser.Ini akan mengurangkan risiko kanser,terutama sekali kanser paru-paru dan payudara.Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati teroksida.
  • Menghalang infeksi - Merangsang enzim membunuh kuman,menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru,batuk,hepatitis,asthma,flu dan selsema.
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat - merangsang perkembangan kank-kanak/remaja,menguatkan tulang ,melindungi rambut,kulit ,membran mukosa,gigi sihat,gusi dan sistem reproduksi juga bagus untuk penghasilan sperma yang sihat.

Anda juga berminat untuk mencuba?

hubungi saya pengedar sah Shaklee ber ID 906554

No.telefon : 017-3150252 (call/sms/whatsApp/WeChat)
Email : fazillah.abdghani@gmail.com / cutemanjoi@gmail.comNo comments:

Post a Comment

Follow Fazi

Like my FB