Friday, 26 June 2015

PadPakaiBuang punca utama Sakit Puan?Jom bertukar ke Pad Kain.

Sebenarnya sudah lama pad kain ini berada dipasaran tapi masa itu saya belum teragak untuk mencubanya pun.Lebih selesa memakai pad yang biasa digunakan seawal waktu memakainya dulu.
Namun setelah berkecimpung dlaam dunia yang ke arah kesihatan diri ini maka secara tak langsung penggunaan pad ini juga sebenarnya menyumbang kepada kesihatan diri seseorang tanpa ramai yang amik peduli pun.
Bermula dari perkongsian info dari seorang sahabat mengenai punca atau penyebab kebanyakan penyakit yang berkaitan dengan orang perempuan seperti kanser rahim,fibroid,cyst dan banyak lagi la penyakit yang kini kerap didengar.Bila saya baca info itu saya mula tersedar dan terfikir  sendiri,kenapa zaman dahulu jarang sekali kita dengar penyakit2 yang timbul berkaitan dengan orang perempuan ini..dan terfikir juga adakah disebabkan penggunaan kain sebagai lapik ketika datang bulan?
saya terus mencari info kaji sendiri apa kelebihan apa kekurangan cloth pad @ pad kain ini.
6 sebab kenapa pad kain ini lebih baik untuk kita berbanding pad pakai buang yang biasa digunakan.

MESRA ALAM
Pad kain tidak menyumbang kepada pengumpulan sampah kerana ia dipakai berkali-kali selagi tidak rosak.Jangkahayat pad kain adalah diantara 5 ke 10tahun. A(jimat kan..)
 
BERSIH DAN SELAMAT
Tanpa bahan kimia dan toksik yang boleh menyebabkan pelbagai masalah sakitpuan,kotoran hilang sepenuhnya apabila dicuci sama seperti pakaian dalam yang lain

TANPA KUAPAN DAN BAU
Kombinasi pengudaraan yang baik dan antibakteriamemberikan keselesaan terbaik tanpa kuapan dan bau yang kurang menyenangkan

MUDAH DICUCI DAN DIGUNAKAN
Tidak perlu diberus kerana kotoran mudah tertanggal dengan tonyohan lembut sahaja.Tukar kepada pad kain lain,cuci pad dengan mudah dan jemur.mudah kan?

LEBIH SENSITIF DAN SELESA
Tanpa bahan kimia yang boleh diserap,pad kain memberi keselesaan pada kulit serta mengelakkan masalah ruam dan kegatalan.ia lembut pada lembut tanpa rasa kesat.

JIMAT WANG 
perolehi penjimatan jangka lama kerana anda hanya perlu beli pad kain ini sekali untuk jangkamasa 5-10tahun berbanding pengeluaran wang untuk pembelian pad pakai buang.Kira la sendiri anda pasti dapat jawapannya.

Antara kesan positif dari mereka yang telah menggunakan dan mengamalkannya :-

Senggugut Berkurangan dan ada yang hilang.
Oleh kerana pad kain ini bebes kimia dan toksik,rahim tidak perlu menyingkirkan benda asing keluar sekaligus sengugut(kesan dari hasil pengesutan rahim) berkurang/hilang.

Keputihan hilang dan berkurangan
Keputihan berlebihan dan berlainan warna yang menyebabkan kegatalan biasanya disebabkan oleh bakteria.Pad kain ini adalah bersih dan ianya tidakakan menyebabkan pembiakan bakteria.

Tiada kegatalan mahupun ruam
Tidak seperti pad pakai buang yang dihasilkan daripada kertas yang dikitar semula yang telah dilunturkan warna,pad  kain dihasilkan dari fabrik yang lembut pada kulit,ianya tidak menyebabkan alahan dan kegatalan.

Bagi saya sendiri yang telah mencuba memang terus terang bagitahu saya sukakannya. Sangat selesa dan saya akan pastikan anak-anak perempuan saya akan memakai pad kain ini juga setelah tiba masa mereka untuk memakai nya kelak.


Saya sudah mencuba, anda bila lagi? Saya tidak menjual tetapi saya boleh menyarankan satu jenama CP yang pernah saya cuba.. sila layari http://snowdrop.com.my/ . Saya hanya menjual Shaklee je.
2 comments:

  1. Alhamdulillah, Salam musim. Ini adalah untuk memberitahukan Anda bahwa Alex Scofield Company, sebuah perusahaan pinjaman swasta multi-miliar telah membuka kesempatan keuangan untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan pada akhirnya ini musim tahun. kami memberikan pinjaman dari $ 10.000 sampai $ 500.000 dengan tingkat bunga 1% untuk individu, perusahaan dan perusahaan di bawah syarat dan kondisi yang jelas dan dimengerti. Hubungi kami hari ini di: alexscofield2852@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, Salam musim. Ini adalah untuk memberitahukan Anda bahwa Alex Scofield Company, sebuah perusahaan pinjaman swasta multi-miliar telah membuka kesempatan keuangan untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan pada akhirnya ini musim tahun. kami memberikan pinjaman dari $ 10.000 sampai $ 500.000 dengan tingkat bunga 1% untuk individu, perusahaan dan perusahaan di bawah syarat dan kondisi yang jelas dan dimengerti. Hubungi kami hari ini di: alexscofield2852@gmail.com

    ReplyDelete

Follow Fazi

Like my FB